Arrossegat d’escamarlans
Ingredients
- 16 escamarlans
- 400 g d’arròs bomba
- 1 litre de fumet de peix
- 1 ceba
- 4 grans d’all
- 2 tomàquets madurs
- 1 pastanaga
- api
- pebre vermell
- 1 porro
- sal
- pebre
- oli
- allioli
Preparació
Per començar, feu un sofregit en una cassola amb oli, amb els alls, la ceba, la pastanaga i l’api, tot tallat ben petit.
Després, incorporeu-hi el tomàquet, el pebre vermell, els caps dels escamarlans i les pells i deixeu-ho sofregir. Quan estigui ben sofregit, afegiu el fumet de peix calent a la cassola. Un cop hagi arrencat el bull, coleu-ho.
A continuació, salpebreu les cues d’escamarlà pelades i salteu-les en una paella amb oli calent.
Tot seguit, daureu l’arròs a la paella on heu saltat els escamarlans. Quan estigui daurada, incorporeu-hi el fumet amb el sofregit i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
I ja per acabar, emplateu l’arròs amb l’ajuda d’un motlle cilíndric i disposeu els escamarlans a sobre. Podeu acompanyar el plat amb allioli i decorar-lo amb una mica de julivert