Peus de porc desossats amb llagostins (2 persones)
Ingredients
Per el caldo
- 1 porro
- 2 o 3 pastanagues
- 1 seva
- 1 fulla de llorer
- 2 peus
- 5 o 6 grans de pebre negre
- Sal
- Aigua
- 6 llagostins
Per la salsa
- 3 tomàquets
- 2 alls
- 1/2 got de Oporto o moscatell
- Caldo dels peus
- Una fulla de llorer
Per la picada
- Un grapat de ametlles
- Un all
- Una llesca de pa fregit
- Una presa de xocolata negra 82
- Sal
Per fer el corall
- 200 ml d’aigua
- 125 d’oli
- 25 gr farina
Preparació
Un cop hem tallat les verdures posem tots els ingredients dins de una olla ràpida, l’aigua a de cobrir els peus i les verdures, 12 minuts a la posició 2 de cocció.
Un cop el caldo s’hagi refredat desossem els peus i els emboliquem amb paper d’alumini i fem com una botifarra i ho guardem a la nevera.
Parlem els llagostins, i fregim els caps i les pells amb oli d’oliva verge, afegim els llagostins pelats, quant estiguin cuits els reservem i traurem l’as pells i els caps.
Un cop pelades i sense llavors, tallem a trossets petits els tomàquets ho posem a la cassola amb l’oli que hem fet servir per fer els llagostins, amb un parell d’alls amb pell i el llorer, quant el tomàquet agafa textura de melmelada afegim l’oportú i després afegim el caldo, fins que redueixi, afegim la picada 5 minuts i ja està feta la salsa.
El corall
Barregem tots els ingredients i ho deixem reposar 5 minuts, posem una paella petita antiadherent al foc i quan està calenta hi posem una mica de la barreja i quant perdi l’aigua i tingui una textura sòlida, ho agafem amb cuidado de no trencar-la amb unes pinces i ho reservem sobre un paper absorbent, ho repetim per cada corall que necessitem.
Muntem el plat
Tallem la butifarra de peus de porc amb quatre trossos, i els marquem en una planxa amb una mica d’oli, en un plat posem una mica de salsa i a sobre i posem dos trossos dels peus de porc i per sobre 3 llagostins calents i ho banyem amb la salsa calenta, posem un tros de coral per sobre.
Bon profit