Carpaccio de peus de porc

Ingredients

  • 2 peus de porc 
  • vinagre de xerès 
  • sal
  • oli d’oliva verge extra
  • pebre negre mòlt
  • pebre negre en gra
  • 1 ceba mitjana
  • 1 porro petit
  • 1 pastanaga 
  • 1 fulla de llorer

Preparació

En una olla, poseu-hi a bullir els peus de porc amb la ceba, el porro, la pastanaga, la fulla de llorer i uns grans de pebre. Deixeu-ho bullir entre 2 h i 2 h 15 min. Quan els peus siguin cuits, traieu-los de l’olla i desosseu-los, vigilant de no trencar-los gaire.
Poseu la carn dels peus en paper film, enrotlleu-lo bé i tibeu-lo com si volguéssiu fer-ne una botifarra grossa. Seguidament, poseu-ho a la nevera per tal que es refredi bé.
Mentrestant, feu una vinagreta barrejant en un bol cinc parts d’oli d’oliva verge extra, una de vinagre de xerès, sal i pebre negre mòlt. Bateu-ho enèrgicament i reserveu-ho.
Quan els peus de porc estiguin ben freds, traieu el paper film de la nevera i talleu-ne el contingut a làmines ben fines (com més fines, millor). Col·loqueu-les en un plat i poseu-hi per sobre la vinagreta.

El meu toc:

A la vinagreta hi vaig afegir all i julivert ben trinxat i per sobre hi vaig posar uns llagostins pelats i partits per la meitat i saltejats en una paella. Tal i com es veu a la foto.