Peus de porc desossats amb llagostins (2 persones)

Ingredients

Per el caldo

  • 1 porro
  • 2 o 3 pastanagues
  • 1 seva
  • 1 fulla de llorer
  • 2 peus
  • 5 o 6 grans de pebre negre
  • Sal
  • Aigua
  • 6 llagostins

Per la salsa

  • 3 tomàquets
  • 2 alls
  • 1/2 got de Oporto o moscatell
  • Caldo dels peus
  • Una fulla de llorer

Per la picada

  • Un grapat de ametlles
  • Un all
  • Una llesca de pa fregit
  • Una presa de xocolata negra 82
  • Sal

Per fer el corall

  • 200 ml d’aigua
  • 125 d’oli
  • 25 gr farina

Preparació

Un cop hem tallat les verdures posem tots els ingredients dins de una olla ràpida, l’aigua a de cobrir els peus i les verdures, 12 minuts a la posició 2 de cocció.
Un cop el caldo s’hagi refredat  desossem els peus i els emboliquem amb paper d’alumini i fem com una botifarra i ho guardem a la nevera.

Parlem els llagostins, i fregim els caps i les pells amb oli d’oliva verge, afegim els llagostins pelats, quant estiguin cuits els reservem i traurem l’as pells i els caps.

Un cop pelades i sense llavors, tallem a trossets petits els tomàquets ho posem a la cassola amb l’oli que hem fet servir per fer els llagostins, amb un parell d’alls  amb pell i el llorer, quant el tomàquet agafa textura de melmelada afegim l’oportú i després afegim el caldo, fins que redueixi, afegim la picada 5 minuts i ja està feta la salsa.

El corall

Barregem tots els ingredients i ho deixem reposar 5 minuts, posem una paella petita antiadherent al foc i quan està calenta hi posem una mica de la barreja i quant perdi l’aigua i tingui una textura sòlida, ho agafem amb cuidado de no trencar-la amb unes pinces i ho reservem sobre un paper absorbent, ho repetim per cada corall que necessitem.

Muntem el plat

Tallem la butifarra de peus de porc amb quatre trossos, i els marquem en una planxa amb una mica d’oli, en un plat posem una mica de salsa i a sobre i posem dos trossos dels peus de porc i per sobre 3 llagostins calents i ho banyem amb la salsa calenta, posem un tros de coral per sobre.

Bon profit